Unitat Diverses

L’objectiu principal de la Unitat Diverses és l’acolliment de persones del col·lectiu LGTBI proporcionant-los atenció d’una manera accessible anara dels circuits clínics amb la finalitat d’informar i orientar cap a recursos existents d’atenció especialitzada, duent a terme un treball en xarxa entre diferents entitats i amb les administracions.
Des d’aquest servei s’ofereix tant presencialment com via telefònica:

  • Suport professional a nivell social i emocional
  • Espai de confiança i comunicació
  • Promoció de l’autonomia i capacitació personal
  • Treball a nivell individual i relacional (mediació, entrevistes, etc.)

En definitiva, és un servei de atenció directa i d’informació sobre qualsevol tema relacionat amb la realitat de la població LGTBI. També s’ofereix atenció telefònica o via e-mail en matèria de recursos socials, d’oci i temps lliure, de salut.

Programes i projectes

Documents

Altres recursos

PROGRAMA D’ATENCIÓ A la DIVERSITAT SEXUAL EN ELS CENTRES EDUCATIUS


Mòdul 1: Atenció a la diversitat sexual

Aquest pla naix com a resposta al panorama d’assetjament al qual es veu sotmés l’alumnat LGTB+ (lesbianes, gais, trans, bisexuals…) o aquell que trenca amb els rols de gènere establits. Les dades dels estudis més recents mostren que els casos d’assetjament *LGTBfóbico a les aules estan augmentant en els últims anys. A vegades, la desesperació i sentiment de soledat de l’alumnat, que pateix assetjament per la seua orientació sexual o identitat de gènere, és tal que un 17% arriba a idear o fins i tot intentar suïcidar-se.


Els tallers impartits pel col·lectiu Lambda en col·laboració amb l’Àrea d’Igualtat tenen com a objectiu fomentar el coneixement i el respecte de la diversitat sexual, familiar i de gènere, així com resoldre els dubtes que l’alumnat puga tindre per a millorar la convivència i combatre l’assetjament escolar per LGTBfobia.

Aquestes formacions van dirigides a tots els centres educatius de la localitat, inclosos tots els nivells i etapes educatives.

Enllaç rectificació registral sexe
Imatge servei Diverses, castellà
Imatge servei Diverses, valencià
Guia Diverses
Llei trans nacional
Llei trans autonòmica
Servei Orienta
Desplaça cap amunt